2010-12-16 19:06:05• hírek • Szatmár.ro

Díj Draveczkinak

Draveczki Károly kapja az Ezüstfenyő-díjat a megyei RMDSZ-tisztségviselők közül.

Az RMDSZ központi vezetése évente kiosztja az Ezüsfenyő-díjakat, amelyeben minden megyéből egy-egy olyan személy részesül, aki a fennállás óta meghatározó személyisége volt tájegysége kisebbségvédelmének. Amint azt az RMDSZ sajtóirodája nyilvánosságra hozta: Szatmár megyéből ebben az évben Draveczki Károly kapja meg ezt az elismerést.

A politkus 1944-ben, Magyarországon született a jelenleg Szlovákiához tartozó Gután, és az időközben Felsőbányára visszahelyezett édesanyjával csak 1952-ben találkozhatott újra, a családegyesítés nyomán. A gimnáziumot és az egyetemet Kolozsváron végezte, eredeti szakmája agrármérnök. Miután a megyei mezőgazdasági tervezőiroda tevékenysége a változás után hanyatlásnak indult, 1991-ben az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének irodavezetője lett, majd ügyvezetőként és alelnökként tevékenykedett - a kezdetek kezdetén földügyekben kértek tőle tanácsot a szervezetet létrehozók.

Városi és megyei választmányi tag, 1996 óta megyei tanácsos, és immár harmadik mandátum óta frakcióvezetői tisztséget tölt be. Mint azt elmondta: ezzel a díjjal munkáját, a szatmári magyarság érdekében tett tevékenységét ismerik el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: